Onderzoekers

Onderstaand een overzicht van alle betrokken onderzoekers bij het project Gestapeld Financieren:

Hogeschool van Amsterdam

frank jan de graaf kl 011Frank Jan de Graaf, Lector.

Dr. Frank Jan de Graaf is Lector Corporate Goverance & Leadership aan de HvA. Zijn onderzoek richt zich op Governance en Leadership, met de nadruk op financiële instellingen en de relatie tussen CSR en interne controle. Hij geeft leiding aan het +FinanceLab van de opleidingen in Finance & Accounting van de HvA en is mede-oprichter van het Network for Sustainable Financial Markets (NSFM). Frank Jan begon zijn carrière als financieel journalist en was adviseur verantwoord beleggen. Hij publiceerde in tijdschriften zoals Journal of Business Ethics, Critical perspective on Accounting, UNSW Law Journal, International Journal of Pension Management, Journal of Investing, EFMD Global Focus en Business & Society.

Kirsten Rauwerda Kirsten Rauwerda, Projectleider.

Kirsten Rauwerda is onderzoeker bij het +FinanceLab van de HvA.  Zij is projectleider van het project GEstapeld Financieren. Daarnaast is Kirsten Rauwerda docent bij de opleiding Bedrijfseconomie waar zij onder andere les geeft in algemene economie, corporate governance en onderzoeksvaardigheden.

Kirsten Rauwerda heeft algemene economie, bedrijfseconomie en financiering gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en Tias Business School. Zij heeft zestien jaar in de financiële sector gewerkt onder meer als beleggingsstrateeg voor vermogensbeheerders en pensioenfondsen.

jamap abid 11 Jamal Abid, Onderzoeker.

Jamal Abid, is docent/onderzoeker Marketing bij de opleiding Financial Services Management (FSM) en Project- en scriptiebegeleider bij de opleiding FSM. Ook is hij werkzaam bij het +FinancleLab van de HvA. Vanuit deze rol is hij betrokken bij het onderzoek naar Gestapelde Financieren.

3548774 Paul te Riele, Onderzoeker.

Paul te Riele is werkzaam als docent en stage-assessor bij de opleiding Bedrijfseconomie. Daarnaast is hij als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Corporate Governance en als zodanig betrokken bij het onderzoek naar Gestapeld financieren.

Hogeschool Utrecht

Lex van Teefelen Lex van Teeffelen, Lector.

Lex van Teeffelen is sinds 2007 als onderzoeker verbonden aan het Lectoraat Financieel-Economische Advisering en Innovatie (FAI) bij de HU. In september 2011 is hij benoemd als bijzonder lector Bedrijfsoverdracht en Innovatie. Sinds 1 januari 2015 is hij benoemd als lector Financieel-Economische Advisering en Innovatie.

Binnen het Lectoraat FAI is Van Teeffelen verantwoordelijk voor projecten en onderzoek. Daarnaast speelt hij een stimulerende rol bij het vormgeven van ondernemerschapsonderwijs en MKB groeiprogramma’s. Belangrijke onderzoeksthema’s zijn: nieuwe financieringsvormen in het MKB, MKB Governance, Groei- en samenwerkingsstrategieën binnen het MKB, Succes- en faalfactoren bij verkoop en acquisitie in het MKB en effectonderzoek naar verschillende soorten advisering en ondersteuningsprogramma’s.

Roderik Uda Roderick Udo, Onderzoeker.

Roderick Udo MSc is financieel econoom met een grote interesse in ondernemerschap en specifiek creatief ondernemerschap. Hij behaalde zijn Master’s degree in International Economics and Business aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2008 werkt hij als docent en onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht. Roderick is altijd actief geweest als onderzoeker, naast zijn onderwijs en onderwijsontwikkeling. De afgelopen jaren verschuift zijn focus meer naar onderzoek en momenteel bereidt hij een promotietraject voor.

Vanuit een studieachtergrond in economie en financiële markten is Roderick zijn onderzoekscarriere gestart uit een financiële markten perspectief. Hij schreef zijn master thesis in 2007 bij De Nederlandse Bank over concurrentie in de Europese bancaire sector. In lijn met ontwikkelingen in de financiële markten ontwikkelden ook zijn onderzoeksinteresses: innovatie in financieringsvormen werd zijn focus. Tijdens zijn academische carrière is Roderick altijd ondernemend geweest. Al meer dan 10 jaar is hij actief in de muzieksector als programmeur van een popfestival, met het managen van festivalproducties en als artiestenmanager in zijn rol als European Associate Director in een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd muziek management en promotie bedrijf. Door het als creatief ondernemer van dichtbij gadeslaan van financieringsdilemma’s in het MKB en het combineren daarvan met zijn financiële opleidingsachtergrond, ontwikkelde Roderick een sterke interesse in MKB financiering en innovaties in de financiële markten. Door het combineren van zijn onderzoeksvaardigheden, kennis over economie en financiële markten en zijn ervaringen en netwerk in de creatieve sector, is Roderick goed gepositioneerd voor het onderzoeken van financieringsoplossingen voor het kleinbedrijf en in het speciaal voor creatieve ondernemers.

Rodericks belangrijkste onderzoeksgebieden zijn: MKB financiering, gestapeld financieren, de behoefte aan advies over financieringsmethodes bij MKB ondernemers, innovatie in de financiële markten, creatief ondernemerschap en ontwikkeling van kleine ondernemingen.

AAEAAQAAAAAAAAbrAAAAJDZhYjY5OGI3LTY5YzAtNDBiZC05NWIyLTliODc5ZjVjYmRiZQ Guido van der Burg, Onderzoeker.

Guido is in september ’17 toegetreden tot het lectoraat en betrokken bij het ondezoek naar Gestapeld Financieren.

Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is hij meteen in dienst getreden bij ABN AMRO Bank. Daar heeft hij gedurende 17 jaar verschillende functies vervuld waaronder Senior Portfolio Manager bij Asset Management, Account Manager bij Corporate Clients en Jr. Investment Manager bij Venture Capital.

Vervolgens is hij in dienst getreden bij de Hogeschool Utrecht alwaar hij nu 8 jaar werkt als kerndocent bij FSM. Hij geeft daar vakken als Financiering en Beleggingsleer en begeleidt projecten zoals Treasury en Beleggingsadvies. Daarnaast doceert hij Internatial Finance bij International Business Studies en begeleidt en examineert hij afstudeerders bij hun afstudeerondezoek. Tenslotte is hij voorzitter van de Instituutsraad Business Economics en lid van de Gemeenschappelijke Onderwijs Commissie.

Gerrit-Jan-Lanting Drs. Gerrit-Jan Lanting, Onderzoeker.

Drs. Gerrit-Jan Lanting is sinds 2008 als bedrijfseconoom werkzaam bij Hogeschool Utrecht. Als docent bij het Institute for Business Economics verzorgt hij onder andere lessen in kernvakken als management accounting, bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie. Tevens is hij lid van de examencommissie van het Institute for Business Economics. Hij is sinds 1 september 2011 werkzaam als onderzoeker voor het Lectoraat Financieel-Eeconomische Advisering bij Innovatie (FAI). Hij is hier betrokken bij diverse onderzoeksprojecten, met name op het gebied van corporate governance en samenwerkingsverbanden in de creatieve en zakelijke dienstverlening.

CrowdfundingHub

Ronald_Kleverlaan Ronald Kleverlaan, Kennis-leverancier

Ronald Kleverlaan is directeur van het European Centre for Alternative Finance bij de Universiteit Utrecht en senior partner bij consultancy bureau CrowdfundingHub. Ronald is daarnaast adviseur bij de Europese Commissie en al 10 jaar actief in de markt van Alternatieve Financiering. Als onderzoeker, spreker en adviseur heeft hij een breed internationaal netwerk opgebouwd en heeft hij zicht op internationale trends en ontwikkelingen in deze sector.